Minä instagramissa @ida1da

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Yhdeksäskymmenesensimmäinen, Guava ja mustikka

Hei pitkästä aikaa!
Olen pitänyt tässä viime kuukaudet blogista tietoisesti taukoa. Elämäni on ollut todella hektistä uuden perheen jäsenemme Siina-koiran, koulun ja työn takia, myös treenaaminenkin on vienyt oman aikansa. Siksi päätinkin höllätä jostain kohtaa ja pitää rakkaasta blogi-harrastuksestani taukoa, etten väsytä itseäni aivan loppuun. Smoothieita olen joka tapauksessa tehnyt, mutta tänne asti en vain ole niitä kerennyt päivitellä. Nyt kuitenkin kesän ollessa jo tässä vaiheessa ja koulun ollessa kesätauolla, voin taas jatkaa smoothieiden postailemista ilman stressiä ja paineita. Minullahan oli tuo smoothiehaaste joka nyt kaatui kiireiden alle, mutta jatkan tätä projektia nyt ilman aikarajaa. Smoothieta kirjassa on 114 ja tällä hetkellä  olen 91:ssä smoothiessa, joten jäljellä olisi vielä 23 smoothieta tai drinkkiä. Kun olen nämä viimeisetkin juomat valmistanut, aloitan omien respetien ja smoothieden julkasemisen, mutta siihen on vielä vähän matkaa jäljellä.

Nyt itse aiheeseen eli Guava-mustikkasmoothien pariin. :)

@ Smoothiet, Makua, vitamiineja ja virkeyttä
Eliq Maranik


@ Smoothiet, Makua, vitamiineja ja virkeyttä
Eliq Maranik

Nyt kun on kesä ja tuoreita marjoja on mahdollista saada, käyttäkää niitä ihmeessä hyödyksi. Vielä parempi, jos saatte käsiinne Suomalaisia marjoja. Kun esimerkiksi Suomalasia mansikoita alkaa kasvamaan kannattaa niitä pakastaa, jotta taas talvella on ihania marjoja käytettävissä. Näin myös sääsää pitkän pennin,sillä onhan nuo kaupan Suomalaiset pakastemarjat aivan törkeän kalliita. 

Tämän smoothien olen valmistanut jo tuossa toukokuussa, jolloin ei vielä tuoreita mansikoita ja mustikoita ollut juurikaan saatavilla, käytin siis pakastemansikoita- ja mustikoita. Guavan ja passionhedelmän ostin Jumbon K-city marketista, sieltä kun löytyy vaikka ja mitä eksoottisia hedelmiä. 

Poistin passionhedelmästä siemenet valuttamalla passionin hedelmälihan siivilän läpi. Jos siemenet jättää juomaan, saattavat siementen "roippeet" tuntua juodessa hieman ikäviltä. Hunajaa itse juomaan en pistänyt ollenkaan, koristelin sillä vain lasin. :) Juoma ei mielestäni lisää makeutta kaivannut ollenkaan.

Juoman rakenne oli paksuhko ja pehmeä. Maku oli juuri sopivan hapokas ja makea oikeilla suhteilla. Guava ei oikeastaan maistunut juomassa ollenkaan, joten se oli tässä juomassa aika turha ja se maksaa aikia paljon sen makuun nähden.


Tällaista tällä kertaa. Nyt taas smoothieiden kimppuun ja blendaamaan.

Hyvää viikkoa kaikille! :)
Terkuin Ida
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti